Göteborg RK

%d0%ba%d0%b569Göteborg Rugbyförening (GRK) är en komplett rugbyklubb som bildades 2007. Klubben har träning för barn från 5 år och uppåt och de har framgångsrika elitlag på både dam- och herrsidan. Klubben har vunnit flera SM-guld och damerna har inte förlorat en enda 15-mannamatch sedan klubben bildades. Damlaget vann guld 2008, 2009, 2012, 2013, 2014, och 2015. Herrlaget vann silver i 7-manna rugby i SM 2015. Göteborg Rugbyförening är en sammanslagning av två klubbar, Frölunda RK och Göteborgs RK, och de deltar i nationella såväl som internationella turneringar.

Göteborg Rugbyförening har en stor och bred ungdomssektion och klubben jobbar med att sprida goda värderingar. Besök till skolor såväl som företag med syftet att respektera allas lika värde, visa solidaritet, god sportmannaskap och kamratskap till både medtävlande och träningskamrater. Ungdomar från klubben har framgångar i turneringar runt om i Sverige och flera företag sponsrar klubben. Företag tycker att klubben gör en social insats för ungdomar i Göteborgstrakten. Klubbens medlemmar är en blandning av människor som kommer från jordens alla hörn. Klubben arbetar enligt mottot att alla kan spela rugby och lära sig de grundläggande värderingar som finns i denna variant av fotboll.

Sporten är uppkallad efter den engelska internatskolan Rugby School. Enligt legenden så uppstod sporten 1823 då en ivrig elev mitt under en fotbollsmatch plockade upp bollen och började springa med denna i famnen.

Medlemsavgift

%d0%ba%d0%b570Det finns en plats i klubben för stora spelare och mindre spelare. Medlemsavgiften är för barn/ ungdomar upp till 18 år är 800 kr. En familjerabatt erbjuds och för 2:a barnet betalar man 700 kronor medan avgiften är 600 kronor för det tredje barnet osv. Övriga medlemmar betalar 200 kronor eller mer, om de så önskar.

Avgiften för seniorer är 2000 kr, det går även att betala för halvsäsong – 1000 kronor. Rabatt erbjuds till studerande som betalar 1400 kronor för en hel säsong och 700 kronor för en halvsäsong. En matchavgift tillkommer på 50 kronor per match. Oldboys betalar 600 kronor för sitt medlemskap.